رمضانعلی سنگدوینی نماینده مردم استان گلستان و عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: باید قدردان تلاشها و زحمات کشاورزان استان گلستان باشیم که در کنار همه مشکلات موجود در حوزه بذر، کود و سموم شیمیایی همچنان در سنگر تولید و خودکفایی کشور فعال هستند و برای تحقق امنیت غذایی شبانه روزی تلاش میکنند.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی افزود: در استان گلستان حدود ۵ تا ۷ هزار هکتار سیب زمینی کشت میشود و نزدیک به ۴۵ تا ۶۰ روز سیب زمینی مورد نیاز کشور در فصل بهار توسط کشاورزان گلستانی روانه بازار میشود.
وی گفت: یکی از چالشهای سیب زمینیکاران گلستان افت قیمت این محصول در زمان عرضه به بازار است که باید با بازاریابی صادراتی مناسب این نگرانی برطرف شود.
نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فعالان این صنعت بر این باورند که به دلیل آنکه نیاز بازارهای صادراتی در اوراسیا با زمان برداشت سیب زمینی گلستان همزمان است؛ اکثر مشکلات با یک برنامهریزی درست قابل حل شدن است.
سنگدوینی گفت: فرایند صادرات نیازمند سازوکار مشخص و با دوام است؛ نباید تعرفههای صادراتی متغیر باشد که این موضوع به صورت مستقیم به سفره کشاورزان آسیب میزند.
وی افزود: سال گذشته شاهد بروز برخی ناهماهنگیها در فرایند صادرات سیب زمینی در گلستان بودیم که خسارت بسیاری به بازرگانان و تجار فعال در این بخش وارد کرد.
سنگدوینی ادامه داد: کمبود برخی زیرساختها مانند نبود سردخانه و انبار مناسب و فقدان صنایع تبدیلی شرایط را برای سیب زمینی کاران سخت کرده است؛ انتظار است تا سازمان تعاون روستایی در فصل برداشت در مقوله خرید سیب زمینی ورود موثر و جدیتری داشته باشد.
نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی گفت: هزینه کشت سیب زمینی سرسام آور است و بخشی از کشاورزان توان خرید نهاده برای کشت این محصول را ندارند؛ باید جهاد کشاورزی با همکاری شورای هماهنگی بانکها برای این کشاورزان تسهیلات کم بهره پیشبینی کنند تا اراضی لم یزرع نمانند.